Štruktúra jedálneho lístka v školskej jedálni.

Jedálny lístok sa zostavuje počas týždňa v spolupráci s hlavnou kuchárkou, podľa zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov.

Od mája 2005 používame nové Materiálovo – spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie vydané MŠ Slovenskej republiky v r. 2003.

Tento rok boli uvedené nové normy , ktoré sú zatiaľ v pracovnej podobe.

Štruktúra jedálneho lístka musí obsahovať:

  • minimálne 2 hlavné jedlá z mäsa
  • 1 hlavné jedlo polomäsité
  • 1 jedlo múčne
  • 1 odľahčovacie jedlo

Za hlavné jedlá z mäsa možno považovať jedlá z mäsa hovädzieho, bravčového, morčacieho, hydiny, alebo rýb- rybieho filé.

Za hlavné jedlo polomäsité možno považovať zmesi mias s ryžou, so syrom, z ovsených vločiek, krúpkov, zemiakov a pod.

Do dvoch dní odľahčovacích sa zaraďuje jedno hlavné jedlo bezmäsité zo strukovín, zeleniny a druhé hlavné jedlo z ryže, rezancov alebo múky, ku ktorému sa podáva výdatná polievka zo strukovín, zeleniny prípadne s pridaním mäsa.

Za správnosť: Vedúca školskej jedálne, Mária Jačalová 

©2013